2022 YKS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimize Duyuru

Yazar: yssenyurt | Tarih: 17 Ağustos 2022

2022 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıtlarıyla ilgili bilgiler ve dokümanlar aşağıda paylaşılmıştır.

İlk Kayıt

Elektronik Kayıt Tarihleri : 22- 24 Ağustos 2022

E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; elektronik kayıt yapan öğrencilerin ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

E-devlet üzerinden kesin kaydını yapan öğrencilerimiz, e-devlet sistemi üzerinden öğrenci belgelerini alabilirler. (Alınan öğrenci belgelerinde durum bilgisi ders kayıtlanma yapılana kadar (12-21 Eylül 2022) “Pasif” olarak görülecektir.)

NOT: E-Devlet üzerinden kaydını yapan öğrencilerimiz 25 Ağustos 2022 tarihinden itibaren https://ubs.omu.edu.tr/ adresinden şifrelerini oluşturarak kullanıcı adı ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Katkı Payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrencilerimiz Halkbank’a öğrenci numaralarıyla (kullanıcı adının başında “o” harfi olmadan ÖRN: kullanıcı adı o19070016 ise öğrenci numarası 19070016 olacaktır) ödemelerini yapabilirler.

Önemli Hatırlatma

ÖSYM’den öğrencinin yerleşme bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden lise mezun bilgisi, Asker Alma Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi, YÖKSİS öğrenci verisi üzerinden başka denk bir programa kayıtlı olup olmadığı bilgisi sorgulanacak olup; bu kontrollerden herhangi birine takılan öğrenciler, elektronik kayıt yapamayacaklardır. Bu durumdaki öğrencilerin 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında mezun bilgisi ve askerlik bilgisini gösteren belge ile birlikte Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Anlatımlar