2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş İlanı

Başvurular 01 Ağustos 2022 günü başlayacak olup, 07 Ağustos 2022 saat 17:00’ye kadar http://yataygecis.omu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Sonuçlar 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü ilan edilecektir.

!!! Başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra bilgilerinizi kontrol ederek başvurunuzu onaylamayı unutmayınız. Onaysız başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuruların değerlendirilmesinde YÖKSİS kayıtları esas alınacağından, yatay geçiş başvurusu yapacak olan adayların bilgilerini kontrol etmeleri ve bilgilerinde yanlışlık/eksiklik varsa öğrenim gördükleri üniversite ile iletişim kurarak düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

Üniversitemiz programlarına ait ders içerikleri, kredi ve AKTS bilgilerine Program Bilgi Paketinden ulaşabilirsiniz.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olup Üniversitemizde özel öğrenci statüsünde öğrenim gören ve GANO bilgilerinde hata olan öğrencilerin, E-Devlet’ten aldıkları notlarını gösterir transkriptlerini 05.08.2022 Cuma günü Saat: 10.00’a kadar destekoidb@omu.edu.tr adresine göndererek gerekli kontrol ve güncellemenin yapılması için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olup Üniversitemizde özel öğrenci statüsünde öğrenim gören ve GANO bilgilerinde hata olan öğrencilerin, E-Devlet’ten aldıkları notlarını gösterir transkriptleri 05.08.2022 Cuma günü Saat: 10.00’a kadar recep.ozturk@amasya.edu.tr adresine göndererek gerekli kontrol ve güncellemenin yapılması için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

NOT 1: Başvuru sistemine kayıt olurken bilgilerin doğru girilmesi önem arz etmektedir. Kimlik bilgilerinin hatalı girilmesi, ad, soyad ve TC Kimlik numarası alanında (başında ya da sonunda) boşluk karakteri olması nedeniyle MERNİS bilgileri sorgulama hatası oluşabilmektedir. Lütfen bilgilerinizi tam ve doğru olarak giriniz.

NOT 2: Kontenjan tablosunu dikkatli inceleyiniz ve kontenjanı bulunmayan bölümlere başvuru yapılamayacağını unutmayınız.

NOT 3: Yurt dışı ve yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı bulunan programlara başvuru yapmak isteyen adayların, başvuru evraklarını belirtilen süre içinde ilgili birime şahsen ulaştırmaları veya posta/kargo ile göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru sistemiyle ilgili yaşadığınız sorun ve problemlerinizin incelenebilmesi için, sorunu açıkça belirten mesajınızı ad,soyad, iletişim bilgileri ve ekran görüntüsü ile birlikte destekoidb@omu.edu.tr adresine göndererek iletişim kurabilirsiniz.