2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş İlanı

Başvurular 01.02.2023 günü saat 08:00’de başlayacak olup, 07.02.2023 günü saat 17:00’ye kadar http://yataygecis.omu.edu.tr adresinden yapılabilecektir.

Başvuru yapmadan önce lütfen ilan metnini dikkatlice okuyunuz.

Lisans programları için Bahar yarıyılında yatay geçiş kontenjanı bulunmamaktadır.

ÖNEMLİ BİLGİLER

  1. Başvuruların değerlendirilmesinde, öğrencilerin başvuru esnasında sisteme yansıyan YÖKSİS kayıtları esas alınacaktır. Bu nedenle adayların başvurularını tamamlamadan önce E-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık bulunuyorsa öğrenim gördükleri üniversite ile irtibat kurarak durumlarının düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. YÖKSİS bilgilerindeki yanlışlık/eksiklik nedeni ile doğabilecek sonuçlardan Üniversitemiz sorumlu değildir.
  2. Başvuru sistemine kayıt olurken adaya ait bilgilerin doğru girilmesi önem arz etmektedir. Kimlik bilgilerinin hatalı girilmesi, adı, soyad ve TC Kimlik numarası alanında (başında ya da sonunda) boşluk karakteri olması nedeniyle MERNİS bilgileri sorgulama hatası oluşabilmektedir. Lütfen bilgilerinizi tam ve doğru giriniz.
  3. Kontenjan tablosunu dikkatli inceleyiniz ve kontenjanı bulunmayan programlara başvuru yapılamayacağını unutmayınız.
  4. Başvuru işlemini gerçekteştirdikten sonra bilgilerinizi kontrol ederek başvurunuzu onaylamayı unutmayınız.

Başvuru sistemiyle ilgili yaşadığınız sorun ve problemlerinizin incelenebilmesi için, sorunu açıkça belirten mesajınızı ekran görüntüsü ile birlikte destekoidb@omu.edu.tr adresine göndererek iletişim kurabilirsiniz.