2024-2025 Güz Lisans Pedagojik Formasyon Derslerini Almak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

Author: | Date: September 11, 2024

Ders kaydı yapacak öğrencilerimiz lisans pedagojik formasyon ders programına aşağıdaki dosyadan ulaşabilir.

2024-2025 GÜZ LİSANS PEDAGOJİK FORMASYON DERS PROGRAMI için (TIKLA)

Ders kayıt sürecinde, derslere kayıt olan öğrenci sayısı dikkate alınarak, şube ve sınıf listeleri belirlenecektir. Ders kayıtları sonuna kadar bu listeler güncellenecek ve ders kayıtları tamamlandığında son şeklini alacaktır. Öğretim Üyesi, Şube ve Derslikleriniz https://oidb.omu.edu.tr/tr sayfasında yer alan pedagojik formasyon menüsünden ilan edilecektir. Derslerin ilan edilecek salonlarda (Kurupelit Kampüsü içi ve yüz yüze) aynı gün öğleden sonra başlatılması planlanmaktadır.

  • Öğrenciler lisans pedagojik formasyon derslerini ikinci sınıftan itibaren isteğe bağlı olarak alabilmektedir.
  • Öğrenciler lisans pedagojik formasyon derslerini alma hakkından vazgeçerek kendi programındaki lisans derslerini tamamlayıp mezun olmayı tercih edebilir. Ancak her durumda lisans pedagojik formasyon derslerinin (alıp kaldığı dersler de dahil) öğrencinin GANO’suna etki edeceği bilinmelidir.
  • Ders kayıtları OMÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır. Bunun gereği olarak “Önceki dönemlerdeki/yıllardaki dersleri tekrar veya ilk defa alma durumunda olan öğrenciler, öncelikle bu derslere kayıt yaptırmak zorundadır.” Bu hüküm pedagojik formasyon dersleri için de geçerlidir. Buna göre aşağıdaki tablodan her zaman öncelikle alt sınıf dersleri alınmalıdır.
  • Öğrenci bütün dersleri başarıyla tamamladığı zaman diplomasına “pedagojik formasyon derslerini tamamlamıştır” ibaresi yazılır.
  • Öğrenciler eğer lisans pedagojik formasyon derslerini almaya başlar ancak tamamını bitirmeden mezun olmaya karar verirse, kalan derslerini üniversitelerin mezunlar için pedagojik formasyon sertifika programlarına kayıt yaptırarak ücretli bir şekilde tamamlayabilir.

Lisans pedagojik formasyona ait dersler ve dönemleri aşağıdaki tabloda verilmişti.

Ders%20Program%C4%B1