2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş İlanı

Yatay geçiş başvuruları aşağıda paylaşılan takvimlerde belirtilen tarih aralıkları arasında, ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru yapmadan önce İlan Metnini dikkatlice inceleyiniz.

Başvuru yapmak için tıklayınız...(Link başvuru tarihinde aktif olacaktır.)

Soru ve sorunlarınız ile ilgili olarak öncelikle aşağıda paylaşılan notları ve linki verilen sayfadaki sık sorulan soruları inceleyiniz...

YATAY GEÇİŞ VE BAŞVURU SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru sistemiyle ilgili yaşadığınız sorun ve problemlerinizin incelenebilmesi için, sorunu açıkça belirten mesajınızı ad,soyad, iletişim bilgileri ve ekran görüntüsü ile birlikte destekoidb@omu.edu.tr adresine göndererek iletişim kurabilirsiniz.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER

  1. Ek Madde-1 ile yatay geçiş kontenjanları her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadardır.
  2. Yurt dışı ve yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı bulunan programlara başvuru yapmak isteyen adayların, başvuru evraklarını başvuru süresi içinde ilgili birime şahsen ulaştırmaları ya da posta/kargo ile göndermeleri gerekmektedir.