Birden Fazla Yıl İçi Etkinlik Tanımlama Rehberi

Anasayfa » Birden Fazla Yıl İçi Etkinlik Tanımlama Rehberi

Birden fazla yıl içi etkinlik uygulanacak dersler için etkinlik tanımlama işleminizi aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

1- Öğrenci Otomasyon Sistemi (https://ubs.omu.edu.tr) Not işlemleri /Not Girişi menüsünü kullanarak not giriş ekranınızı açınız.

2- Not giriş ekranındaki “Sınav Bilgileri” butonunu tıklayınız. (1)

3- Ekran üzerine açılacak Sınav bilgileri penceresinde “Sınav ekle” butonunu kullanarak uygulayacağımız sayıda yıl içi etkinlik oluşturulur. (2)

4- Oluşturulan etkinliklerin Türü, Adı, Katkı Yüzdesi ve Sınav Tarihi bilgileri girilir. (Girilen Katkı Yüzdesi değerlerinin toplamının 100 olmasına dikkat ediniz.)

5- “Kaydet” butonu tıklanarak işlem tamamlanır. (3)

6- Sınav bilgileri penceresini kapatarak not giriş ekranınıza döndüğünüzde not giriş ekranında tanımladığımız yıl içi etkinliklerin not giriş ekranına yansıdığını görebilirsiniz.

NOT : Yıl içi etkinlik tanımlama/düzenleme işleminizi yıl içi etkinlik not girişi ve ilan etme işlemi öncesinde tamamlamanız gerekmektedir.