YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleştirilen Adayların Dikkatine

22.09.2022

2022 YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrenciler kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirler.

ÖSYM Sonuç Duyurusu
YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu

Elektronik Kayıt Tarihleri: 25 – 28 Eylül 2022
Kayıt Tarihleri: 26 – 30 Eylül 2022

E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; elektronik kayıt yapan öğrencilerin ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

E-devlet üzerinden kesin kaydını yapan öğrencilerimiz, e-devlet sistemi üzerinden öğrenci belgelerini alabilirler. [Alınan öğrenci belgelerinde durum bilgisi ders kayıtlanma yapılana kadar “Pasif” olarak görülecektir.]

NOT: Kaydını yapan öğrencilerimiz kayıt olduktan 2 gün sonra https://ubs.omu.edu.tr/  adresinden şifrelerini oluşturarak kullanıcı adı ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Katkı Payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrencilerimiz Halkbank’a öğrenci numaralarıyla (kullanıcı adının başında “o” harfi olmadan ÖRN: kullanıcı adı o19070016 ise öğrenci numarası 19070016 olacaktır) ödemelerini yapabilirler.

İlk Kayıt

İlk Şifre Oluşturma
Ders Kaydı Video Anlatımı
Ders Kayıt Kılavuzu (PDF)