Dikey Geçiş Sınavı Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Adayların Dikkatine

07.09.2022

2022 DGS Yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. (ÖSYM Duyurusuna ulaşmak için tıklayınız)
Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız. (Kaydınızı yaptıktan 1 gün sonra)

Elektronik Kayıt Tarihleri : 08 – 12 Eylül 2022
Kayıt Tarihleri : 09 – 14 Eylül 2022
Kayıt Yeri:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Not: Kurupelit Kampüsü dışındaki Fakültelerimize yerleşen öğrencilerin kayıtları ilgili Fakülte Dekanlıklarında yapılacaktır.
Şahsen başvurarak kayıt yaptıracak öğrencilerimizin, önlisans mezuniyet belgelerini getirmeleri gerekmektedir. (E-Kayıt yapamayan öğrencilerin, E-Kayıt yapmasına engel olan soruna ait belgeyi getirmeleri gerekmektedir.)

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  08 – 12 Eylül 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

E-kayıt yapan veya Üniversitemize gelerek kayıt yaptıran öğrencilerin, muafiyet ve intibak işlemleri için onaylı ders içerikleri ve onaylı transkriptleri ile “Ders Muafiyet Başvuru Formu” nu 23.09.2022 günü mesai bitimine kadar ilgili Fakülte Dekanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir.

Uzaktan Eğitim İLİTAM programı kesin kaydınızın gerçekleşmesi için programa ait Öğrenim ve Materyal Ücretlerinin öğrenci numaraları vasıtasıyla Halkbank Şubelerine yatırılması gerekmektedir.