Yeni Açılan Fakültelerimiz (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi-Fen Fakültesi) Hakkında Duyuru

28.07.2022

26.07.2022 tarih ve 5868 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kapatılan Fen-Edebiyat Fakültemizden aynı Kararla yeni kurulan Fakültelerimize aktarılan bölümler aşağıda listelenmiştir.

Fen Fakültesi

• Biyoloji
  • Fizik
  • İstatistik
  • Kimya
  • Matematik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

• Arkeoloji
  • Coğrafya
  • Felsefe
  • Psikoloji
  • Sanat Tarihi
  • Sosyoloji
  • Tarih
  • Türk Dili ve Edebiyatı

Yeni açılan Fakültelerimiz, kapatılan Fen-Edebiyat Fakültesinin de bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsünde eğitim öğretim faaliyetini sürdürecektir.

Kurupelit Kampüsümüz, Samsun’un merkez ilçelerinden Atakum’da bulunmaktadır.

Kurupelit Kampüsümüzde Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Eğitim, Ziraat, Mühendislik, Veterinerlik, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültelerimiz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz yer almaktadır.

Öğrencilerimize duyurulur.