YÖKSİS (e-devlet) MEZUN KAYDI için tıklayınız.

Eğitim Enstitülerinden mezun olup diplomasında Üniversitemize ait herhangi bir amblem veya imza bulunmayan mezunlara ait bilgiler üniversitemizde mevcut olmadığından gönderdikleri formlar işleme alınmayacaktır. Bu kişiler ile alakalı işlemler için YÖK tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Amasya, Sinop, Ordu, Çorum’da bulunan Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulundan Mezun olanlara ait bilgiler üniversitemizde mevcut olmadığından, kişilerin bilgilerini mezun oldukları fakülteleri arayarak öğrenmeleri gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin eksik gönderdikleri formlar işleme alınmayacaktır.

Halen Üniversitemize bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulundan mezun olanlar formda yer alan ilk kayıt tarihi bilgisini yıl olarak yazabilir;  mezuniyet not ortalaması bilgisini boş bırakarak gönderebilirler.

Üniversitemizden mezun olan ve YÖKSİS’te (veya e-devlet’te) mezun görünmeyen öğrencilerimizin linkteki formu doldurarak kimlik fotokopileri ile birlikte (0362) 457 60 12 nolu faksa göndermeleri gerekmektedir.

İşlem yoğunluğu sebebiyle bilgi giriş ve güncellemeleri gecikebilmektedir. Bu sebeple telefonla aramamanız önemle rica olunur. Birkaç gün geçtikten sonra e-devlet’ten (turkiye.gov.tr adresinden) bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

Eğitim bilgileriniz e-devlet’te (turkiye.gov.tr adresinde) bulunuyor fakat ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde bulunmuyorsa; Aday İşlemleri Sisteminde “Eğitim Bilgilerim” kısmında bulunanEğitim Bilgilerimi e-Okul/YÖKSİS’ten Güncellebutonuna basmanız gerekmektedir.