Öğrenci Harçları

06.02.2020
Öğrenim ücreti/katkı payını hangi hesaba yatırmalıyım?
Herhangi bir Halkbank şubesinden öğrenci numaranızla harç ücretini yatırabilirsiniz.
Yatırdığım ücrete ait dekontu teslim etmek zorunda mıyım?
Hayır.
Şehit/Gazi çocuğuyum öğrenim ücreti ödememek için ne yapmalıyım?
Bu durumdaki öğrenciler öğrenim harcından muaf durumdadır.
Üniversitenizde kayıtlı öğrenciyim. Engelli raporum bulunmaktadır. Öğrenim ücretinin ne kadarını yatırmalıyım?
Engelli olduğunuza dair sağlık raporunun aslı ve bir dilekçe ile birlikte okulunuz öğrenci işlerine müracaat etmeniz durumunda, engel oranınız kadar öğrenim ücretinden indirim yapılacaktır.
Öğrenci harç iademi nasıl alabilirim?
İade gerekçenizi belirtir bir dilekçe ve kendi adınıza açılmış hesaba ait 26 haneli IBAN numaranızı belirtir banka çıktı görüntüsü ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı harç bürosuna başvurmanız sonrasında, iade gerekçenizin haklı görülmesi halinde iade alabilirsiniz.
UBS’de kayıt ekranında ücret yatırmamam gerekirken borçlu veya yatırmam gereken ücret fazla görünüyor. Ne yapmam gerekir?
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı harç bürosuna başvurmanız gerekmektedir.
Kayıtlı olduğum programı uzatmam durumunda katkı payını öder miyim?
Evet. Program süresini aşmanız durumunda ilgili dönem katkı payı ücreti ödenir.