Mezuniyet

06.02.2020
Mezun olabilme koşulları nelerdir?
Kayıtlı olduğunuz öğretim programının ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini OMU Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarıyla tamamlamanız ve GANO’nuzun 2,00 veya daha yüksek olması halinde diploma almaya hak kazanırsınız.
Lisans öğrencileri hangi durumda ön lisans diploması almaya hak kazanır?
Lisans programına kayıtlı bir öğrenci iseniz; ilk dört dönemlik programı başarıyla tamamlamış, en az 2,00 genel not ortalamasını sağlamış ve sorumluysa yabancı dil muafiyet sınavını başarmak şartı ile kaydınızı sildirmiş olmak koşuluyla, önlisans diploması alabilirsiniz.
Yeni mezun oldum. Diplomamı ne zaman alabilirim?
Final sınavları sonunda mezun olan öğrencilerimiz diplomalarını mezuniyet töreninden sonra; bütünleme, tek ders, yaz okulu sınavları sonunda mezun olan öğrencilerimiz ilişik kesme işlemlerini yaptıktan sonra ve sistemden mezun edildikten bir hafta sonra (sağlık programları hariç); anılan tarihlerin dışında mezun olan öğrencilerimiz takvim yılının sona ermesinden 15 (onbeş) gün sonra (Ocak ayının 15’inden sonra) öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdanı ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Diploma Birimine müracaat etmesi halinde diplomalarını alabilmektedir. Kimliğini kaybeden öğrencilerin kayıp ilanı ile birlikte gelmeleri veya kayıp tutanağı imzalatıldıktan sonra diplomalarını teslim alabilmektedirler.
Geçmiş yıllarda mezun oldum. Diplomamı nasıl alabilirim?
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz. Kendiniz gelemiyor iseniz yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte noter vekâleti vererek vekilinize aldırabilir, kamu kurumunda çalışıyorsanız resmi yazı ile talep edildiği takdirde kurumunuza resmi yazı ile gönderilmektedir.
Üniversitenizden mezun oldum. Diploma ve mezuniyet bilgilerim e-devlette görünmüyor. Ne yapmalıyım?
2002 yılı ve öncesinde mezun olan öğrencilerimizin bilgilerinde T.C. Kimlik Numarası bulunmadığı için mezuniyet bilgileri YÖKSİS veri tabanına aktarılamamıştır. Mezuniyet bilginiz e-devlette görünmüyor ise internet sitemizde yer alan formun eksiksiz doldurularak ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 0 362 457 60 12 numaralı faks numarasına gönderilmesi gerekmektedir. Sisteme girilen bilgilerinizin e-devlette görüntülenebilmesi için kişinin kendi ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ sayfasında yer alan eğitim durum bilgileri kısmından bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.
Diplomamı kaybettim. Ne yapmalıyım?
Diplomasını kaybeden mezun öğrencilerimize 2.Nüsha diploma düzenlenmektedir. 2.nüsha diploma düzenlenmesi için; - Diplomanın kaybedildiğine dair yerel veya ulusal gazetede kayıp ilanı vererek, kayıp ilanının çıktığı gazete küpürü, - 40 TL diploma ücretinin T.C. Ziraat Bankası OMÜ Şubesi 1479 9712382-5017 numaralı (IBAN: TR 37 000 100 1479 0971 23 82 5017) hesaba yatırıldığına dair dekont, - Nüfus cüzdan fotokopisi - Dilekçe ile birlikte Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvurulması gerekmektedir.
Transkript belgemi nasıl alabilirim?
Okuyan öğrencilerimiz transkript belgelerini bölüm/program sekreterliklerine başvurarak veya saat kulesi yanında bulunan öğrenci işleri bürosundan alabilmektedirler. Mezun olan öğrencilerimiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine şahsen müracaat ederek alabilir, kendisi gelip alamıyor ise bir dilekçe ile adresine gönderilmesini isteyebilir. Transkript belgesinin 1 (bir) adedi ücretsiz olup, birden fazla talep edilmesi durumunda T.C. Ziraat Bankası OMÜ şubesi 14799712382-5017, IBAN: TR 37 000 100 1479 0971 23 82 5017 hesap numarasına 10 tl yatırıldığına dair dekont gönderilmesi halinde 3 (üç) adet transkript alabilir.