Burslar

06.02.2020
Burs başvuruları hangi tarihte yapılır?
Burs başvuruları genellikle 01-30 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır. Burs verecek kurumların duyuruları ve WEB sayfalarını takip ederek tarihler öğrenilebilir.
Nasıl burs başvurusu yapabilirim ?
Burs verecek her kurumun WEB adresinden, Başvuru Bilgi Formunu doldurarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Hangi şartlarda bursum kesilir?
Kredi Yurtlar Kurumu bursu için yıllık toplam kredinin % 60’ını tamamlayamadığınız takdirde, Ondokuzmayıs Üniversitesi Vakfı bursu için 1 dersten fazla dersten başarısız olduğunuz takdirde, diğer vakıflar için alttan dersinizin bulunması halinde bursunuz kesilir. Kayıtlı olduğunuz üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş yaptığınız takdirde bursunuz kesilir. Bursunuzun devam etmesi için üniversite değişikliğini bildirir dilekçe ile kayıt yaptırdığınız üniversiteye ait öğrenci belgesini burs aldığınız kuruma mutlaka bildiriniz.