Kayıt Dondurma – İlişik Kesme

05.02.2020
Herhangi bir nedenle öğrenime ara vermek (kayıt dondurma) mümkün müdür?
Evet. Öğrencilere, kanıtlayacakları önemli nedenlerin veya eğitim öğretimlerine katkıda bulunacak Üniversite dışı burs, staj, araştırma ve benzeri imkânların ortaya çıkması halinde ilgili yönetim kurulu kararı kayıt dondurabilirler.
En fazla ne kadar süre kayıt dondurabilirim?
Bir defada iki yarıyıla kadar olmak üzere, öğrenim süresi boyunca en fazla dört yarıyıl/iki yıl kaydınızı dondurulabilirsiniz.
Sportif faaliyet dolayısıyla maksimum ne kadar izinli sayılabilirim?
Üniversite tarafından görevlendirilmiş iseniz, görevli olduğunuz sürece izinli sayılırsınız. Ancak, izinli sayıldığınız süre de dahil, toplam devamsızlık süresi bir dersin o yarıyıldaki/yıldaki toplam saatinin % 50’sini aşamazsınız.
II. Öğretim öğrencisiyim. Kayıt dondurmak istediğimde harç ücretimi yatırmak zorunda mıyım?
Kayıt dondurma isteğinizin ilgili yönetim kurulunca kabul edilmesi durumunda öğrenim ücretini yatırmanıza gerek yoktur.
Kayıt dondurma ile kayıt yaptırmamak arasında bir fark var mı?
Kayıt dondurduğunuz süreler eğitim-öğretimden sayılmaz.
Geçerli mazeretim yoksa kayıt dondurabilir miyim?
Evet. Fakat geçerli mazeretiniz olmadığı duruma kayıt dondurduğunuz süreler eğitim öğretim süresinden sayılır.
Kaydımı sildirmek için ne yapmam gerekir?
Kendiniz tarafından doldurulacak ilişik kesme formunu, form üzerinde belirtilen merkezlerde onaylattıktan sonra öğrenci işleri daire başkanlığına vermeniz yeterli olacaktır. Kaydınızın silinmesi ile birlikte öğrencilik hakkınız sona erer.