Akademik Türkçe Dersleri ile ilgili Duyuru

04.02.2020
Uluslararası Öğrencilerin Dikkatine,
Lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerin öğrenim gördükleri alanlara ait terim bilgilerini artırmak ve akademik başarılarını desteklemek üzere 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren Akademik Türkçe dersleri verilmeye başlanmıştır.
Akademik Türkçe dersi uygulama esasları:
  • Akademik Türkçe derslerini yalnızca lisans ve lisansüstü düzeyde bulunan uluslararası öğrenciler alabilecektir.
  • Ders seçmeli olup, lisans öğrencileri ders kaydı ile birlikte Serbest Seçmeli Ders Havuzundan “Akademik Türkçe I” dersini seçebileceklerdir, Lisansüstü öğrencileri ise ders talebini ders ekleme formunu danışmanına onaylatarak işlemi gerçekleştirecektir.
  • “Akademik Türkçe I” alınıp başarılı olunmadan “Akademik Türkçe II” dersi alınmamalıdır. Akademik Türkçe I dersinden başarılı olmadan Akademik Türkçe II dersini alan öğrencilerin dersi başarısız sayılacak ve transkriptlerinden silinmeyecektir.
  • GANO (Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını)yu etkilemeyecek, mezuniyet için başarılı veya başarısız olma şartı aranmayacaktır.
  • Transkripte dersin durumu başarılı olan “GEÇTİ”, başarısız olan “KALDI” olarak yer alacaktır.
  • Dersten başarılı olmak için en az 60 başarı puanı sağlamış olmalıdır.
  • Başarılı olan öğrencilere katılım belgesi düzenlenecektir.

Lisans Dersi;

Kod Ad T P K AKTS