Uluslararası Öğrenci Ek Kontenjan Başvuruları Yedek Sonuçları

YÖK tarafından duyurulan “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına kayıtta anılan programların kontenjanın %10’unun aşılmaması gerekmektedir.” açıklaması uyarınca ilgili tanıma uyaniçin  öğrencilerin yerleşseler dahi kayıtları yapılmayacaktır.

Kayıt Tarihleri : 1-11 Ekim 2019

İlan Metni İçin Tıklayınız

Öğrencilerin öğrenci numaralarından harçlarını saat kulesinin yanındaki harç bürosundan aktif hale getirerek harçlarını ödemeleri gerekmektedir. (Harçtan muaf olanlar ilan metninde belirtilmiştir.)

Öğrenci Numaranızı Öğrenmek İçin Tıklayınız

Orijinal lise diploması vs. olmayan ve/veya sınav sonucu ile alakalı yanlış beyanda bulunanların kaydı kesinlikle yapılmayacaktır.

(Örneğin T.C. lise diploması / Türkmenistan lise diploması / Azerbaycan lise diploması Ortaöğretim Not Ortalaması olarak girilmelidir. Bu şekilde yapılmayan başvurular geçersizdir. Not Ortalaması denklik belgesi/transkripte göre yazılmayan başvurular geçersizdir.)

Kayıt Bürosu: Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 4. Kat (08:00-17:00)
Adres bilgisine ulaşabilmek için tıklayınız.