YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleştirilen Adayların Dikkatine !!!

20.09.2019

YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu

Kayıt Yeri

1. Merkez (Kurupelit) Kampüsümüzdeki Fakülte/Yüksekokullara kayıt işlemlerinin gerçekleştirileceği Kayıt Merkezimizin konumuna ulaşmak için tıklayınız.
  2. Merkez Kampüs dışındaki kampüslerde yer alan Fakülte/Yüksekokulların kayıt işlemleri ilgili birimde gerçekleştirilecektir.

E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; bu kayıt işlemini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri için ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

• Elektronik Kayıt Tarihleri     : 23-25 Eylül 2019
  • Kampüste Kayıt Tarihleri   : 23-27 Eylül 2019

NOT: E-Kayıt yapan öğrencilerimiz kayıt işlemini yaptıkları günü takip eden günden itibaren https://ubs.omu.edu.tr/  adresinden şifrelerini oluşturarak kullanıcı adı ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Katkı Payı/öğrenim ücreti yatıracak öğrencilerimiz Halkbank’a öğrenci numaralarıyla (kullanıcı adının başında “o” harfi olmadan ÖRN: kullanıcı adı o19070016 ise öğrenci numarası 19070016 olacaktır) ödemelerini yapabilirler.

Önemli Hatırlatma

ÖSYM’den öğrencinin yerleşme bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı sisteminden lise mezun bilgisi, Askeralma Dairesi Başkanlığı sisteminden askerlik durum bilgisi, YÖKSİS öğrenci verisi üzerinden başka denk bir programa kayıtlı olup olmadığı bilgisi sorgulanacak olup; bu kontrollerden herhangi birine takılan öğrenciler, elektronik kayıt yapamayacaklardır. Bu durumdaki öğrencilerin Kampüste Kayıt tarihleri arasında mezun bilgisi ve askerlik bilgisini gösteren belge ile birlikte Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Ortak Dersler Kayıt Duyurusu

ANLATIMLAR