2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Yedek Başvuruları

Önlisans Uluslararası Öğrenci Kontenjanları
Lisans Uluslararası Öğrenci Kontenjanları
Özel Yetenek Uluslararası Öğrenci Kontenjanları

Başvuru ekranına ulaşmak için tıklayın.

AÇIKLAMA

YÖK tarafından duyurulan “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar uyarınca yurtdışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurma imkanı bulunan, mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına kayıtta anılan programların kontenjanın %10’unun aşılmaması gerekmektedir.” açıklaması uyarınca ilgili tanıma uyan öğrencilerin yedekten yerleşseler dahi kayıtları Hukuk, Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Almanca, İngilizce, Fen Bilgisi, Matematik ve Okul öncesi Öğretmenliği bölümlerine kontenjan doluluğu nedeniyle bu programlara öğrenci yerleştirilmeyecektir. Öğretmenlik alanındaki diğer programlara ise ön kayıtları alınacak olup yeniden değerlendirme neticesinde kesin kayıtları yapılacaktır.